Interviu cu dl. academician Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, despre pădurile României: „Pădurea face parte din forma mentis a românilor, din viziunea lor despre viață.”
DOI:
https://doi.org/10.4316/bf.2018.020Rezumat
Istoria românilor, România însăşi, este o poveste ce continuă să fascineze cu trecutul său, să țină trează atenția cu prezentul și cu perspectivele viitorului.
Preşedintele Academiei Române, istoricul Ioan Aurel Pop, este clujean, iar în Bucureşti locuieşte într-un apartament cochet – ce aduce aminte de perioada boierimii bune, la primul cat al Casei Oamenilor de Ştiinţă. O clădire tulburător de frumoasă, sprijinind la vest piaţa Lahovary, dar care azi are un aer uşor decrepit. La mansardă, e ca-n Nichita, când plouă e infernal. În 2001 – la 46 de ani, Ioan Aurel Pop devenea cel mai tânăr membru corespondent al Academiei Române din întreaga existenţă de 153 de ani a instituţiei, iar pe 5 aprilie 2019 urmează a sărbători un an de când conduce destinele celui mai înalt for ştiinţific şi cultural al României.
Revista „Bucovina Forestieră” a beneficiat de un dialog cu preşedintele Ioan-Aurel Pop, nu doar din perspectiva împlinirii primului său an de mandat, ci mai ales din dorinţa de a afla părerea istoricului despre patimile trecute, prezente şi – probabil - viitoare ale pădurii românești.
Descărcări
Vizualizări
Descărcări
Publicat
Cum cităm
Număr
Secțiune
Licență
Această lucrare este licențiată în temeiul Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Licența Open Access
Toate articolele și materialele suplimentare publicate în revista BUCOVINA FORESTIERĂ sunt disponibile sub o politică de acces liber gratuit (Open Access Licence) descrisă de BOAI, ceea ce implică accesul liber (fără nici o taxă) și nelimitat, pentru toată lumea, la conținutul integral al acestora.
Publicarea manuscriselor este gratuită, toate cheltuielile fiind suportate de către Facultatea de Silvicultură din cadrul Universități „Ștefan cel Mare” din Suceava.