Interviu cu dl. academician Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, despre pădurile României: „Pădurea face parte din forma mentis a românilor, din viziunea lor despre viață.”

Autori

  • Laurențiu Ciornei Centrul pentru studii și cercetări agro-forestiere și de biodiversitate, Academia Română, 13, Calea 13 Septembrie, 050711, București, România

DOI:

https://doi.org/10.4316/bf.2018.020

Rezumat

Istoria românilor, România însăşi, este o poveste ce continuă să fascineze cu trecutul său, să țină trează atenția cu prezentul și cu perspectivele viitorului.

Preşedintele Academiei Române, istoricul Ioan Aurel Pop, este clujean, iar în Bucureşti locuieşte într-un apartament cochet – ce aduce aminte de perioada boierimii bune, la primul cat al Casei Oamenilor de Ştiinţă. O clădire tulburător de frumoasă, sprijinind la vest piaţa Lahovary, dar care azi are un aer uşor decrepit. La mansardă, e ca-n Nichita, când plouă e infernal. În 2001 – la 46 de ani, Ioan Aurel Pop devenea cel mai tânăr membru corespondent al Academiei Române din întreaga existenţă de 153 de ani a instituţiei, iar pe 5 aprilie 2019 urmează a sărbători un an de când conduce destinele celui mai înalt for ştiinţific şi cultural al României.

Revista „Bucovina Forestieră” a beneficiat de un dialog cu preşedintele Ioan-Aurel Pop, nu doar din perspectiva împlinirii primului său an de mandat, ci mai ales din dorinţa de a afla părerea istoricului despre patimile trecute, prezente şi – probabil - viitoare ale pădurii românești.

Descărcări

Datele despre descărcarea articolului nu sunt încă disponibile.

Vizualizări

Afișarea vizualizărilor va avea loc în curând ...

Descărcări

Publicat

2018-12-30

Cum cităm

Ciornei, L. (2018). Interviu cu dl. academician Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, despre pădurile României: „Pădurea face parte din forma mentis a românilor, din viziunea lor despre viață.”. Bucovina Forestieră, 18(2), 191-196. https://doi.org/10.4316/bf.2018.020

Număr

Secțiune

Interviu

Cele mai citite articole ale aceluiași autor(i)